Papous
Η Κρητική γη, ο ήλιος, η θάλασσα, και οι κλιματολογικές συνθήκες έδωσαν από την αρχαιότητα στο νησί την τύχη να μπορεί να θρέψει αμπελώνες και να παράγει πλούσια σε ποιότητα και φυσικά χαρακτηριστικά σταφύλια γνωστά για τις ιδιότητές τους από την αρχαιότητα.
Papous2



Ιστορικό



   Το πετιμέζι ήταν το αρχαίο γλυκαντικό μας. Ο Αθήναιος (τέλη 2ου –αρχές 3ου π.χ. αιώνα) περιγράφει μια συνταγή ψαριού με πετιμέζι.

Μάλιστα υπήρχε ένα είδος κλίμακας για την αξιολόγηση του μούστου και κατά συνέπεια και του πετιμεζιού ανάλογα με το χρώμα και την πυκνότητα του.

   Το πετιμέζι το συναντάμε και στην αρχαία Ρώμη και στην Κύπρο. Διάσημο ήταν το Κρητικό πετιμέζι από την Μινωϊκή εποχή.

   Σήμερα μετά από μελέτες για την θρεπτική αξία του πετιμεζιού βλέπουμε το παραδοσιακό γλυκαντικό που εξοστρατίστηκε από την ζάχαρη, να επιστρέφει δυναμικά και να διεκδικεί την θέση που του αξίζει.


E-mail: info@petimezi.gr Τηλ. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Κρητικό Πετιμέζι - Κρητικός Φούρνος
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter