Papous
Η Κρητική γη, ο ήλιος, η θάλασσα, και οι κλιματολογικές συνθήκες έδωσαν από την αρχαιότητα στο νησί την τύχη να μπορεί να θρέψει αμπελώνες και να παράγει πλούσια σε ποιότητα και φυσικά χαρακτηριστικά σταφύλια γνωστά για τις ιδιότητές τους από την αρχαιότητα.
Papous2

Παραγωγή

Η παραγωγή του Παραδοσιακού Σιροπιού Σταφυλιού ξεκινάει από τη συλλογή των σταφυλιών από τους αμπελώνες. Αυτά μεταφέρονται στο συσκευαστήριο, όπου πολτοποιούνται και στραγγίζονται με παραδοσιακό τρόπο.

Ο μπούστος των σταφυλιών, απαλλαγμένος από κουκούτσια και στέμφυλα τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το επόμενο πρωί μεταγγίζεται σε ανοξείδωτα καζάνια όπου βράζει έως ότου πάρει την επιθυμητή πυκνότητα και χρώμα. Στη συνέχεια τοποθετείται σε γυάλινα βάζα και παστεριώνεται.



E-mail: info@petimezi.gr Τηλ. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Κρητικό Πετιμέζι - Κρητικός Φούρνος
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter