Papous
Η Κρητική γη, ο ήλιος, η θάλασσα, και οι κλιματολογικές συνθήκες έδωσαν από την αρχαιότητα στο νησί την τύχη να μπορεί να θρέψει αμπελώνες και να παράγει πλούσια σε ποιότητα και φυσικά χαρακτηριστικά σταφύλια γνωστά για τις ιδιότητές τους από την αρχαιότητα.
Papous2

Μουσταλευριά

Συστατικά:


1 φλιτζάνι τσαγιού Πετιμέζι
5 κουταλιές σούπας Νεσεστέ

Εκτέλεση

Ρίξτε 5 κουταλιές σούπας Νεσεστέ σε 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό και ανακατέψτε έως ότου διαλυθεί καλά. Προσθέστε 1 φλιτζάνι τσαγιού Πετιμέζι του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη και βάλτε το μίγμα στη φωτιά για να βράσει. Συνεχίστε το ανακάτεμα. Ρυθμίστε τη γλυκύτητα της Μουσταλευριάς αυξάνοντας ή μειώνοντας την ποσότητα του νερού. Ο αριθμός των κουταλιών Νεσεστέ που θα μπει στο μίγμα είναι ίδιος με των αριθμό των φλιτζανιών νερού και Πετιμεζιού.

Αδειάστε το παρασκεύασμα σε μπωλάκια. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετέ το προσθέτοντας (προαιρετικά) λίγη κανέλα και κοπανισμένα καρύδια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα.

Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

E-mail: info@petimezi.gr Τηλ. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Κρητικό Πετιμέζι - Κρητικός Φούρνος
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter