Papous
Η Κρητική γη, ο ήλιος, η θάλασσα, και οι κλιματολογικές συνθήκες έδωσαν από την αρχαιότητα στο νησί την τύχη να μπορεί να θρέψει αμπελώνες και να παράγει πλούσια σε ποιότητα και φυσικά χαρακτηριστικά σταφύλια γνωστά για τις ιδιότητές τους από την αρχαιότητα.
Papous2

Τηγανίτες με ξινή μυζήθρα

Υλικά

2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά σόδα
1 ποτήρι τυρί ή μυζήθρα ξινή
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
3,5 ποτήρια αλεύρι
πετιμέζι

Εκτέλεση

Ανακατεύομε καλά το νερό με το γάλα, τη σόδα, το τυρί ή τη μυζήθρα, το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι να γίνει λείος χυλός.
Βάζομε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, βουτάμε ένα κουτάλι στο νερό και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι (γι' αυτό οι τηγανίτες ονομάζονται και κουταλίτες).
¨Όταν οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζομε, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις περιχύνομε με πετιμέζι.

E-mail: info@petimezi.gr Τηλ. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Κρητικό Πετιμέζι - Κρητικός Φούρνος
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter