Papous
Η Κρητική γη, ο ήλιος, η θάλασσα, και οι κλιματολογικές συνθήκες έδωσαν από την αρχαιότητα στο νησί την τύχη να μπορεί να θρέψει αμπελώνες και να παράγει πλούσια σε ποιότητα και φυσικά χαρακτηριστικά σταφύλια γνωστά για τις ιδιότητές τους από την αρχαιότητα.
Papous2

Το πετιμέζι

Το Πετιμέζι Κρήτης προέρχεται από συμπύκνωση μούστου εξαιρετικών και ώριμων σταφυλιών της Κρήτης. Έχει υπέροχο άρωμα και γεύση. Είναι ένα προϊόν φτιαγμένο με παραδοσιακό τρόπο και χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία σε παραδοσιακά σπιτικά γλυκά, σε τηγανίτες, σε λουκουμάδες και άλλα. Είναι άριστο σιρόπι για κάθε είδους παγωτό.
   Το προϊόν αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους προγόνους μας ως θερμαντικό μέσο την περίοδο του πολέμου, αλλά και ως γλυκαντική ουσία στη ζαχαροπλαστική, την περίοδο που η ζάχαρη - λόγω της υψηλής της τιμής - ήταν ένα είδος πολυτελείας.
   Το Παραδοσιακό Σιρόπι Σταφυλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη σύγχρονη νοικοκυρά σε αναλογία 1:1 αντί της ζάχαρης σε όλα τα γλυκά, ακόμη και στο ψωμί με βούτυρο, ενώ είναι και το βασικό συστατικό για τα γλυκά κουταλιού που ονομάζονται ρετσέλια.
 



Το Παραδοσιακό Σιρόπι Σταφυλιού, εκτός από την θεσπέσια και λησμονημένη γεύση του, προσδίδει άρωμα, χρώμα και πολλά θρεπτικά συστατικά όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αντί του μούστου στην παρασκευή μουσταλευριάς.


   Το πετιμέζι είναι κατάλληλο για:

*Μουσταλευριά, μουστοκούλουρα και μουστοκαλάμαρα
(ο μούστος που απαιτείται φτιάχνεται με 2-3 μέρη νερό, ανάλογα με τη γλυκύτητα που επιδιώκουμε, και 1 μέρος πετιμέζι)
*Λικέρ πετιμέζι
(3 μέρη πετιμέζι και 1 μέρος τσικουδιά)
*Σφηνάκι πετιμέζι
(3 μέρη τσικουδιά και 1 μέρος πετιμέζι)
*Σιρόπι στο παγωτό
(1 κουταλιά της σούπας στο μπολ)
*Γλυκαντικό στο γιαούρτι
(2 κουταλιές της σούπας στο μπολ)
*Δροσιστικό ποτό
(1 μέρος πετιμεζιού 4 μέρη παγωμένου νερού)
*Γρανίτα
(1 μέρος πετιμεζιού 4 μέρη τριμμένου πάγου)



E-mail: info@petimezi.gr Τηλ. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Κρητικό Πετιμέζι - Κρητικός Φούρνος
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter