Papous
The Cretan land, the sun, the sea and the weather conditions have given in the island, since the ancient times, the opportunity to nourish its vineyards and to produce, rich in quality and characteristics, grapes known for their capacities since the ancient times.
Papous2

Μουσταλευριά

Συστατικά:


1 φλιτζάνι τσαγιού Πετιμέζι
5 κουταλιές σούπας Νεσεστέ

Εκτέλεση

Ρίξτε 5 κουταλιές σούπας Νεσεστέ σε 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό και ανακατέψτε έως ότου διαλυθεί καλά. Προσθέστε 1 φλιτζάνι τσαγιού Πετιμέζι του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη και βάλτε το μίγμα στη φωτιά για να βράσει. Συνεχίστε το ανακάτεμα. Ρυθμίστε τη γλυκύτητα της Μουσταλευριάς αυξάνοντας ή μειώνοντας την ποσότητα του νερού. Ο αριθμός των κουταλιών Νεσεστέ που θα μπει στο μίγμα είναι ίδιος με των αριθμό των φλιτζανιών νερού και Πετιμεζιού.

Αδειάστε το παρασκεύασμα σε μπωλάκια. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετέ το προσθέτοντας (προαιρετικά) λίγη κανέλα και κοπανισμένα καρύδια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα.

Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

E-mail: info@petimezi.gr Tel. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Kritiko Petimezi - Kritikos Fournos
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter