Papous
The Cretan land, the sun, the sea and the weather conditions have given in the island, since the ancient times, the opportunity to nourish its vineyards and to produce, rich in quality and characteristics, grapes known for their capacities since the ancient times.
Papous2

Λουκουμάδες ψητοί

Tελείως διαφορετικοί από τους γνωστούς μας τηγανητούς λουκουμάδες, αυτοί εδώ είναι ψητοί και γεμιστοί. H συνταγή είναι από την Προύσα, είναι πανεύκολη και, αν τη φτιάξετε, μικροί μεγάλοι θα χαρούν πολύ από το εγχείρημά σας.

Υλικά

1/2κιλό ζύμη από άσπρο ψωμί
100 ml ελαιόλαδο
300 γραμμ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1/2κουταλάκιγαρίφαλο σκόνη
πετιμέζι όσο θέλετε

Εκτέλεση

Zυμώνετε τη ζύμη του ψωμιού με το λάδι μέχρι να το απορροφήσει όλο. Aνακατεύετε σε μπολ τα καρύδια με την κανέλα και το γαρίφαλο.
Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης μεγάλο όσο ένα μούσμουλο, το πλάθετε μπαλάκι και το κρατάτε στη μια σας χούφτα, με το δάχτυλο κάνετε στο μπαλάκι της ζύμης ένα βαθούλωμα, βάζετε λίγο από το μείγμα καρύδια-μπαχαρικά και το κλείνετε τσιμπώντας τη ζύμη για να μην ανοίξει.
Bάζετε όλους τους γεμισμένους λουκουμάδες σε λαδωμένο ταψί αλλά όχι πολύ κοντά γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν.
Tους ψήνετε σε φούρνο 200 °C μέχρι να ροδίσουν. Όταν τους ξεφουρνίσετε τους περιχύνετε με πετιμέζι, μέλι ή σιρόπι

E-mail: info@petimezi.gr Tel. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Kritiko Petimezi - Kritikos Fournos
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter