Papous
The Cretan land, the sun, the sea and the weather conditions have given in the island, since the ancient times, the opportunity to nourish its vineyards and to produce, rich in quality and characteristics, grapes known for their capacities since the ancient times.
Papous2

Τηγανίτες με ξινή μυζήθρα

Υλικά

2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά σόδα
1 ποτήρι τυρί ή μυζήθρα ξινή
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
3,5 ποτήρια αλεύρι
πετιμέζι

Εκτέλεση

Ανακατεύομε καλά το νερό με το γάλα, τη σόδα, το τυρί ή τη μυζήθρα, το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι να γίνει λείος χυλός.
Βάζομε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, βουτάμε ένα κουτάλι στο νερό και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι (γι' αυτό οι τηγανίτες ονομάζονται και κουταλίτες).
¨Όταν οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζομε, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις περιχύνομε με πετιμέζι.

E-mail: info@petimezi.gr Tel. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Kritiko Petimezi - Kritikos Fournos
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter