Papous
The Cretan land, the sun, the sea and the weather conditions have given in the island, since the ancient times, the opportunity to nourish its vineyards and to produce, rich in quality and characteristics, grapes known for their capacities since the ancient times.
Papous2

Σαγανάκι με σάλτσα από πετιμέζι

Υλικά

• 4 τετράγωνα κομμάτια φέτας
• 4 φύλλα κρούστας
• Λάδι για τηγάνισμα
• 2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο
• 4 κοφτές κουταλιές πετιμέζι
• 1 κουταλιά ξύδι


Ετοιμασία

1. Κόβουμε τα φύλλα κρούστα στην μέση και βάζουμε από δύο μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και στο κέντρο τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτας.
2. Διπλώνουμε σε φάκελο και το αφήνουμε να περιμένει.
3. Σάλτσα: Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε το μέλι, το ξύδι και μια κουταλιά νερό, ανακατεύουμε, βράζουμε και διατηρούμε την σάλτσα μας χλιαρή.
4. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
5. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά στην πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα πετιμέζι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.


E-mail: info@petimezi.gr Tel. 2819 752815 Fax. 2810 743877
©2013 Kritiko Petimezi - Kritikos Fournos
Developed By CretaSoft
Facebook Twitter